HISTORIE

In mei 1974 openden Rein en Thea Menzing de deuren van Menzing Snacks aan de Eibergsestraat 23 te Haaksbergen. Voorheen was hier kruidenierszaak en snackbar Hoitink geves-tigd. In de loop der jaren onderging Menzing Snacks verschillende verbouwingen. Zo kwam er naast het cafetaria een café en werd na een paar jaar besloten om de locaties om te ruilen. Het cafetaria werd dus in het café en het café in het cafetaria gerealiseerd. Ondertussen werden de nodige vakdiploma’s gehaald om de klant nog meer te kunnen bieden en een logisch gevolg hiervan was dat er in 1989 een stuk bij het pand werd aangebouwd (Zaal Menzing), waar mensen terecht konden voor feesten en partijen.


Menzing Snacks eind jaren zeventig.

Zoon Dennis was van jongs af aan al in het bedrijf van zijn ouders te vinden om te helpen en nadat hij in 1994 zijn oplei-ding als kok had afgerond, ging hij officieel meewerken. Vervolgens werd in het voorjaar van 1995 het cafetaria ingrijpend verbouwd: van een klein, bruin cafetaria ontstond een groot en modern bedrijf. In 1996 volgde nog een kleine verbouwing, omdat Dennis ervoor koos om zelf ijs te gaan maken, en dit bracht opnieuw de nodige aanpassingen met zich mee. Dennis werd na een paar jaar bijgestaan door zijn vrouw Toyna Ottink, die inmiddels de HBO-opleiding Facility Management had afgerond. Vervolgens vonden er in 2000 nog twee grote ingrepen plaats: het bouwen van een serre en het sluiten van het café. Drie jaar later werd de keuken ingrijpend verbouwd en kwam er achter het pand een ruime parkeerplaats. Vanaf dat moment werd er gekozen voor de naam Eet- en IJssalon Menzing. 


Dennis Menzing was al jong in de keuken aan het helpen.

Om toch wat meer exclusiviteit te bieden en de routing te verbeteren, is in 2010 besloten om de eetsalon en de ijssalon los van elkaar te koppelen. Op deze manier zijn er twee volwaardige bedrijven ontstaan: Eetsalon Menzing en IJssalon Menotti. Eetsalon Menzing heeft hierbij een geheel nieuw interieur gekregen: het is een trendy, doch warme en sfeervolle eetsalon geworden met een comfortabel interieur, waar iedereen van jong tot oud van harte welkom is.

 
 
 
COPYRIGHT © 2010 - Eetsalon Menzing

ontwerp VH