Historie

Begin jaren zeventig kochten Rein en Thea Menzing het pand van kruidenierszaak en snackbar Hoitink aan de Eibergsestraat 23 te Haaksbergen en in mei 1974 werd hier Menzing Snacks gestart. In de loop der jaren onderging Menzing Snacks verschillende verbouwingen. Zo kwam er naast het cafetaria een café en werd na een paar jaar besloten om de locaties om te ruilen.

Het cafetaria werd dus in het café en het café in het cafetaria gerealiseerd. Ondertussen werden de nodige vakdiploma’s gehaald om de klant nog meer te kunnen bieden en een logisch gevolg hiervan was dat er in 1989 een stuk bij het pand werd aangebouwd (Zaal Menzing), waar mensen terecht konden voor feesten en partijen.

Zoon Dennis was van jongs af aan al in het bedrijf van zijn ouders te vinden om te helpen en nadat hij in 1994 zijn opleiding als kok had afgerond, ging hij officieel meewerken.

Vervolgens werd in het voorjaar van 1995 het cafetaria ingrijpend verbouwd: van een klein, bruin cafetaria ontstond een groot en modern bedrijf. In 1996 volgde nog een kleine verbouwing, omdat Dennis ervoor koos om zelf ijs te gaan maken, en dit bracht opnieuw de nodige aanpassingen met zich mee. Dennis werd na een paar jaar bijgestaan door zijn vrouw Toyna Ottink, die inmiddels de HBO-opleiding Facility Management had afgerond. Vervolgens vonden er in 2000 nog twee grote ingrepen plaats, namelijk het bouwen van een serre en het sluiten van Café Menzing. Enkele jaren later in 2003 werd de keuken ingrijpend verbouwd. Ook werd er achter het pand een ruime parkeerplaats aangelegd. Vanaf toen werd gekozen voor de naam Eet- en IJssalon Menzing.

Om toch wat meer exclusiviteit te bieden en de routing te verbeteren, werd in 2010 besloten om de eetsalon en de ijssalon los van elkaar te koppelen. Op deze manier ontstonden er twee volwaardige bedrijven: Eetsalon Menzing en IJssalon Menotti. De laatste twee verbouwingen vonden in 2018 en 2021 plaats: in januari 2018 werd de muur tussen de eetsalon en de afwaskeuken gesloopt om zo meer ruimte achter de balie te creëren in de vorm van een werkeiland. De afwaskeuken werd elders gesitueerd. En tot slot werd er in november 2021 een nieuwe bakplaat geplaatst waardoor er een betere routing is ontstaan. Eetsalon Menzing is hiermee voorlopig klaar voor de toekomst!